Volwaardige aansluiting bij Drunen-West

Admin User 27-11-2013
15279 keer bekeken

Er komt een volwaardige aansluiting 40 Drunen-West. Die vervangt de onvolledige aansluitingen 38 Waalwijk-Centrum, 39 Waalwijk-Oost en 40 Drunen-West. De nieuwe aansluiting maakt Drunen-West, Waalwijk-Oost, Waalwijk-Centrum en het bedrijventerrein Haven goed bereikbaar.

Met het doortrekken van de Spoorlaan in Drunen en de aanleg van een westelijke randweg wordt het verkeer uit de kernen naar de A59 geleid. De westelijke randweg komt te liggen in het gebied tussen Drunen en Waalwijk, dat de Baardwijkse Overlaat wordt genoemd. Voor het landbouwverkeer komt er een aparte passage onder de rijksweg. Twee varianten voor de westelijke randweg worden verder onderzocht in het MER en uitgewerkt tot een ontwerp. Een variant voorziet een verbindingsweg ter hoogte van de Heidijk, de andere ter hoogte van de Overstortweg.

In de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) is een schets opgenomen hoe de variant-Heidijk er globaal uit komt te zien. De beide varianten (Heidijk en Overstortweg), ziet u op onderstaand kaartje. U kunt de NRD raadplegen via ruimtelijkeplannen.brabant.nl of http://bit.ly/1Ss3d8I.

 

Afbeeldingen

Aanpassing aansluitingen

X (voorheen Twitter)

Op de kaart

Een momentje...
Cookie-instellingen